Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.73236 BGN
1 GBP = 2.28886 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

300 лева глоба за търновец, паркирал с фалшиви талони
Добавено: 20.02.2012г. 

Великотърновец отнесе глоба от 300 лева за използване на фалшиви талони за паркиране. Наказанието е на Великотърновския окръжен съд, с което е потвърдено решение на Районния съд в старата столица. Обвиняемият Г. Н. Г. е признат за виновен в това, че на 22 януари 2011 година във Велико Търново съзнателно е ползвал подправен официален удостоверителен знак – два броя талони за кратковременно паркиране.

Наложиха постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама от задържаните в печатницата за фалшиви пари
Добавено: 26.04.2016г. 

Окръжният съд уважи искането на Окръжна прокуратура – гр. Плевен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Томи Х. и Стоян С., които на 22 април 2016г. бяха задържани след проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Плевен