Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.81785 BGN
1 GBP = 2.68917 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Осъдиха хлебар да заплати 35 108 лв. на собствениците на изгорялата Баварска къща
Добавено: 10.02.2014г. 

Хлебарят Тодор Павлов, който по непредпазливост подпали Баварската къща в парк „Никола Габровски” във Велико Търново, ще трябва да заплати по 17 554 лв. на двамата собственици на сградата. Решението на Великотърновския окръжен съд е от 7 февруари. Собствениците на Баварската къща Н. Г. М. и М. М. М., са предявили искове по 26 381 лв.,представляващи обезщетение за причинени

Заради психично заболяване на подсъдим отложиха делото за стрелбата в Хаинбоаз
Добавено: 18.03.2013г. 

Великотърновският окръжен съд днес не даде ход на делото за стрелбата в Хаинбоаз, при която бе тежко ранен бизнесменът Атанас Атанасов, регионален представител на „Булсатком”. Подсъдими по процеса са четирима. Трима от тях български граждани с богато криминално минало, четвъртият е от Гватемала, с регистрации за грабежи в Португалия и Испания.