Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.84861 BGN
1 GBP = 2.78252 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Д-р Румен Рашев остава кмет на община Велико Търново, реши ВТАС
Добавено: 27.10.2010г. 

Великотърновският апелативен съд потвърди днес определението на Окръжен съд – Велико Търново по дело № 313 за отстраняване от длъжност на кмета на общината д-р Румен Рашев и ексглавния архитект Елена Абаджиева.

След бизнесмена Младен Милков и данъчен на свобода срещу парична гаранция
Добавено: 22.04.2010г. 

След като в петък Окръжен съд Велико Търново определи 20 000 лв. гаранция за свободата на бизнесмена Младен Милков, днес пусна и данъчния инспектор Николай Проданов срещу сумата от 3 000 лв. Мотивите за днешното решение на магистратите са,