Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.51945 BGN
1 GBP = 2.48107 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Административният съд не касира избора на общински съветници във Велико Търново
Добавено: 28.11.2011г. 

Великотърновският административен съд остави без уважение жалбата на Боян Боянов, Радка Крумова и Валентин Стоянов срещу решението на Общинската избирателна комисия. Представителите на „Атака”, „Новото време” и ОДС сезираха съда относно обявените резултати за избор на общински съветници на община Велико Търново.

Милчо Ванев : “Където общественото мнение влиза през вратата, правосъдието излиза през прозореца!”
Добавено: 28.03.2010г. 

Наказанието, което Висшият съдебен съвет ми наложи, ме изненада. Това каза в първото си изявление пред медиите, направено за общинската информационна агенция, апелативен съдия Милчо Ванев.