Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.80694 BGN
1 GBP = 2.73199 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Условна присъда за измама с европари
Добавено: 08.08.2013г. 

Наказание от една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е отложено за срок от три години, наложи Великотърновският районен съд на фермерка от Дряново. 28-годишна жена бе обвинена в опит да получи неправомерно пари от еврофондовете. В хода на проведеното полицейско разследване бе установено, че през 2009 г. М. С. е сключила договор с ДФ „Земеделие” за отглеждане на червени калифорнийски червеи и производство на биотор.

Шефът на БОП – Велико Търново остава постоянно в ареста
Добавено: 24.03.2011г. 

Началникът на териториалното звено „Борба с организираната престъпност” във Велико Търново остава постоянно в ареста. Това реши Великотърновският апелативен съд днес, потвърждавайки наложената му мярка „задържане под стража” от Окръжния съд в Ловеч.