Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.83336 BGN
1 GBP = 2.25964 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Отсъствие на вещи лица отложи делото за убийството на 18-годишния Деян Фердинандов за ноември
Добавено: 27.09.2010г. 

Великотърновският окръжен съд отложи предвидените още две заседания /за утре и в сряда/ по делото за убийството на 18-годишния Деян Фердинадов за 1-ви, 2-ри и 3-ти ноември. Причина за отлагане на делото е неявяване на двама свидетели и на вещите лица от съдебно- медицинската експертиза.

„Фалшификаторът” : „Всяко правителство в нормална държава би ми предложило да работя за него”. Танков е с мярка „задържане под стража”
Добавено: 25.04.2010г. 

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” постанови Окръжният съд в Габрово на Мирослав Танков, сочен за тартора на групата „Фалшификаторите”. Той е обвинен в извършване на престъпление по чл.321 ал.3 във вр. с ал.1 от НК – организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с користна цел и за изготвяне и разпространение на неистински документи.