Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.75647 BGN
1 GBP = 2.33309 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Убиецът на Вероника казва, че се разкайва. Родителите - не вярват
Добавено: 14.09.2015г. 

Съжалявам, наистина. Даже е малко. Това каза пред съда родителите и близките на убитата Вероника подсъдимият Илиян Здравков след като прокурорът Цани Попов прочете обвинителния акт. От него недвусмислено става ясно, че Здравков е действал с пряк умисъл. Тройната съдебно-медицинска експертиза доказва, че Илиян няма психично страдание, неговите действия са били с ясно съзнание

Орлин Тодоров осъди свидетел за обида
Добавено: 06.06.2013г. 

Бившият антимафиот Орлин Тодоров, срещу когото тече дело за злоупотреба със служебно положение, осъди свидетелствал срещу него по това дело, за обида. Великотърновският районен съд е постановил Тодор Добринов Тодоров да заплати глоба в размер на 3 000 лв. и да бъде обществено порицан по Общинско радио Велико Търново за това, че в съдебно заседание казал „Орлин не е полицай, той е жив мафиот.”