Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.5598 BGN
1 GBP = 2.44815 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Призовават Мирослав Танков от „Фалшификаторите” за свидетел по делото „Винетките”
Добавено: 05.11.2012г. 

Задържаният в акция „Фалшификаторите” и сочен за лидер на групата Мирослав Танков ще свидетелства по делото за „Винетките”. Това доказателствено искане бе допуснато от Великотърновския окръжен съд по молба на обвинението.

Бившият председател на Окръжния съд във В. Търново - Теодор Милев отива на съд за престъпление по служба
Добавено: 30.03.2010г. 

56-годишният бивш председател на Окръжния съд във Велико Търново - Теодор Милев отива на съд за престъпление по служба. Делото е насрочено за 6 април в Софийски градски съд, съобщи за Общинска информационна агенция пресаташето на съда Таня Райнова. Обвинението на прокуратурата срещу него е за злоупотреба на длъжностно лице със служебно положение, потвърди и наблюдаващият по делото прокурор Борис Балев.