Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.74815 BGN
1 GBP = 2.24568 BGN
Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Болничен в съда – вече само след преглед от лекарска комисия

Добавена: 02.11.2010г.

 
Нов вид болничен лист трябва да представят ищци и ответници, ако ще отсъстват от заседание на съда поради болест. Бланката на болничния лист, приета със заповед на Висшия съдебен съвет, вече е публикувана на сайта на Административния съд във Велико Търново. Тя трябва да бъде подписана не от джипито на болния, както беше до сега, а от лекарска комисия от трима медици. Такова медицинско удостоверение може да издаде и тричленка от Центъра за спешна медицинска помощ, ако лицето е постъпило там. По този начин се цели спиране шиканирането на дела заради представяне на болнични. Същият документ ще се издава и при невъзможност на дадено лице да се яви пред разследващи органи. “Така обаче ще бъдат ощетени здравно неосигурените и безработните лица. Тъй като лекарската комисия се свиква само при платени здравни вноски.” – коментираха великотърновски адвокати. Според защитниците този нов документ реално ще лиши от правораздаване безработен и неосигурен, ако се разболее. Адвокатите се притесняват и от опасността клиентът им да не успее в срок да се яви пред лекарска комисия, макар да има дежурна такава в градската поликлиника.
 
Мария Христова

Коментари (0)

Добави Коментар
Анти бот

Подобни новини

Предприемачът Чапанов осъден да връща пари на измамени купувачи
Добавено: 08.03.2011г. 

60 000 лева трябва да връща строителният предприемач Христо Чапанов на „ужилени” от него купувачи на апратаменти. Решенията са на Районния съд във Велико Търново по заведени искови молби от три лица. Сумите от по 20 000 лева са били авансово платени на инвеститора по предварителен

„Правосъдието близо до хората” учи доброволци за гражданско наблюдение на съдебната власт
Добавено: 23.09.2010г. 

Велико Търново е домакин на втория обучителен тренинг по проект „Правосъдието близо до хората”, съобщиха от съда в старата столица. В рамките на двудневния форум участват председателите на районните съдилища от 10 града.