Валутни курсове

1 EURO = 1.95583 BGN
1 USD = 1.7824 BGN
1 GBP = 2.78311 BGN

Новини

Започна археологическото лято в Никополис ад Иструм
Добавено: 05.08.2015г.

От понеделник започна археологическият сезон в римския град Никополис ад Иструм – един от най-добре запазените, проучени и експонирани обекти от римската епоха в съвременните български земи. В последните години обектът е един от малкото добри примери за опазване и социализация на паметниците на културата в България.

Специализираната прокуратура внесе обвинителния акт срещу бившия шеф на ДАИ – В. Търново. За участие в престъпната група на съд отиват още трима служители
Добавено: 05.08.2015г.

Специализирана прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Велико Търново за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение. Участниците в групата бяха задържани на 6 август 2014 г. при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Павилион се запали на пазара във Велико Търново. В Златарица гасиха Пежо с газова
Добавено: 05.08.2015г.

Павилион в Кооперативния пазар на Велико Търново се е запалил рано тази сутрин. Сигнал за пожара е подаден към Оперативния център на тел 112 в 03,20 часа. Огънят е унищожил един кв. метър покривна конструкция, 10 м кабели за интернет, една решетка на климатик. В гасенето на пожара са участвали петима огнеборци, след тяхната намеса са спасени от пламъци три павилиона в съседство.

Джаз знаменитости с концерт на сцената на „Арт лято“ .
Добавено: 04.08.2015г.

Световноизвестни джаз музиканти ще свирят на сцената на Проект „Арт лято“ край Паметника на Асеневци на 6 август, четвъртък, от 21,00 ч.. Джазмените са събрани в квартет от именития български джаз-барабанист Димитър Димитров